Posacı tarım Bakanlığı'nı hedef aldı

Posacı tarım Bakanlığı'nı hedef aldı

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Tarım Bakanlığında büyük bir ithalat lobisi bulunduğuna işaret etti. Posacı, "Maalesef bu ithalat lobisinin önüne bir türlü geçemiyoruz" dedi.

Aydın’da uzun yıllar Ziraat Odası Başkanlığı yapan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, yaptığı açıklamayla dikkatleri üzerine çekti. Tarım Bakanlığında büyük bir ithalat lobisi olduğuna işaret eden Posacı, “Bırakın besilik, kasaplık, et ithalatını ithal sinek bile benim midemi bulandırıyor” diye konuştu.

 

İTHALATA KESİNLİKLE KARŞIYIM

 

İthalata kesinlikle karşı olduğunu belirten Posacı, “Sütte sıkıntı kalmadı gibi ancak ette sıkıntılar devam ediyor. İthal sinek bile benim midemi bulandırıyor. Tarım Bakanı geldiği günden beri bunu söylüyorum. İthalat bu işin çözümü değil. Üretime destek olmak zorundayız. 10 senede bir kriz yaşanıyor, ahırlar boşalıyor. Kaynaklar boşa gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

TEFECİ İLE YARIŞIYOR

 

Tarım Kredi Kooperatiflerinde uygulanan yüksek faizlere dikkat çeken Posacı, bir çiftçi olarak Tarım Kredi Kooperatiflerinden alış verişi durdurduklarını söyledi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin özel bankalarla yarışır hale geldiğinin altını çizen AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Kooperatiflerin tefeci ile yarışır hale geldiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler