Teksas'tan Türkiye'ye ilham verici yolculuk

Teksas'tan Türkiye'ye ilham verici yolculuk

Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Teksas Eyaletinde Hıristiyan bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelen Najla Tammy Kepler’in İslamiyet’le tanışmasının ardından yaşadıklarını anlattığı “Teksas’tan Hakikate Yolculuk” adlı söyleşi programı Endülüs Kitap Ka

Aydın Eğitim Gönüllüleri Platformu tarafından düzenlenen etkinliğe Adnan Menderes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

Etkinlikte Najla Tammy Kepler, inançlı bir aileden geldiğini ve ailesinde hiç Müslüman olmadığını, inancındaki boşluklardan dolayı arayış içerisinde olduğunu ve Allah’a ‘Rabbim bana hikmet ver’ diyerek dua ettiğini bunun akabinde Müslümanlık ile tanışmasını anlattı.

 

Hıristiyanlık inancıyla ilgili sorgulamalar yaptıktan sonra rahibe ‘Neden domuz eti yiyorsunuz, neden Allah’ın Peygamberi ile ilgili iğrenç söylemler var’ sorularını soran Kepler, rahiplerin verdikleri yanıtlardan tatmin olmadı. Kepler, rahiplerin verdikleri yanıtların hiçbir kaynakta bulunmadığını, diğer manevi kitapların değiştirildiğini ve içerik bakımından Rabbi tanıma konusunda eksiklikler bulunduğunu ifade etti. İnanç konusunda boşluğa düşen Kepler, bunun ardından 40 Hadis kitabını iki günde okuyarak Müslümanlık ile tanıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler