Prof. Dr. Aldemir ve dekanlardan ADÜ'ye davet

Prof. Dr. Aldemir ve dekanlardan ADÜ'ye davet

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve üniversite dekanları, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan öğrenci adaylarını Aydın'a davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklama ile Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) tercih sürecinin uzatıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Ülkemizde meydana gelen yangın ve sel felaketleri sebebiyle, 5-13 Ağustos olarak belirlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 tercih tarihlerini uzatma kararı aldık.

Yapılan değişiklikle birlikte öğrenci kardeşlerimiz 5 Ağustos’tan 20 Ağustos saat 23:59’a kadar üniversite tercihlerini yapabilecek. Her bir kardeşime hayırlı bir tercih dönemi ve başarılı bir üniversite hayatı diliyorum."

"SİZDE BU HİKAYENİN BİR PARÇASI OLUN"

1992 yılında Aydın'da kurulan ve halen kentin tek üniversitesi olma özelliğini koruyan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), 2021-2022 yılı eğitim-öğretim yılında öğrencileri ile buluşmaya hazırlanıyor. 4 fakülte, 3 enstitü, 1 Devlet Konservatuvarı, 5 Yüksekokul, 18 Meslek Yüksekokulu ve 24 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 17 ayrı ilçede 47 binden fazla öğrenciye hizmet veren, bin 717 akademik personeli ile Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan ADÜ'nün rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, sosyal medya aracılığıyla yayınladığı videoda öğrencileri üniversiteye davet etti. Aldemir, "Eğitim bütüncül bir anlayış ile insan yetiştirme sanatıdır. Bu eğitim metodunu benimseyen Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin kadroları özgün ve yaratıcı, özgür ve bağımsız, özgüven sahibi, girişimci, ahlaklı, sorumluluk bilinci yüksek insan yetiştirmeyi her zaman öncelik olarak görmektedir. Amacımız toplumun bir üyesi olarak sadece kişisel başarılar ile ön planda üyeler değil; dayanışma ve sorgulama geleneği içerisinde hedefine ulaşabilen mezunlar, evrensel düşünen, milli, medeni ve öncü insanlar yetiştirmektir. Daima yenilikçi ve hoşgörülü bir yaklaşım ile eğitime yeni bir boyut kazandırıyoruz. Sizleri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne davet ediyoruz. Gelin, sizde bu hikayenin bir parçası olun." diyerek öğrencilere seslendi.

DEKANLARDAN DAVET VAR

ADÜ Turizm Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Aziz Bostan, Tıp Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu, İletişim Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. M. Bilal Arık, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Şefik Erkurt, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Burçin Ölçücü, Söke İşletme Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Turan Akkoyun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aslıhan Büyüköztürk Karul, Mühendislik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İsmail Böğrekçi, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yelda Özsunar, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu ve İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı da aday öğrencilere çağrı yaptı. ADÜ kampüsleri ve fakültelerdeki eğitim imkanları hakkında öğrencilere bilgi veren dekanlardan Prof. Dr. Yelda Özsunar, "Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, 8 Nisan 2016 tarihinde kuruldu. Okulumuz Türkiye'de kurulan 7'nci hemşirelik fakültesidir. Fakültemiz bünyesinde 8 ana bilim dalı bulunmakta. Merkez kampüste yer alan fakülte binamızda 3 amfi, 3 derslik, 4 çok amaçlı salon, 1 simülasyon laboratuvarı mevcut. Fakültemizin kontenjan sayısı 246 olarak belirlenmiştir.  Her yıl yüzde 100'lük doluluk oranına ulaşmaktayız. 2020-2021 yılı sınav sonuçlarına göre taban puanı 350'nin üzerinde. Fakültemiz Aydın ilinin merkezindeki merkez kampüsünde yer almakta. Kampüsümüzde kütüphane, yemekhane, kongre merkezleri gibi etkinlik alanları ile geniş yeşil alanlar, kapalı havuz dahil olmak üzere birçok sosyal ve sportif tesis mevcuttur. Gerekli koşulları taşıyan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu, yemek bursu gibi imkanlardan faydalanabilmekte. Ülkemizin, bölgemizin ve insanlığın, geleceğin eğitimine doğrudan katkıda bulunduğuna inanan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, önce insan prensibi ile çağdaş eğitim yaklaşımını benimsemiştir. Üniversitemizin önceliği öğrencilerinin değişen ve belirsizleşen dünyada her güçlüğe, yeniliğe hızla uyum sağlayabilme yeteneğine sahip, açık görüşlü, etik, öğrenmesini bilen ve seven, derinlikleri olan bireyler olarak hayata atılmalarını sağlamaktır. Ülkemizin medeniyet yarışında öncü rol alabilmesi yeni nesillerin çağın gerektirdiği ölçülerde nitelikli bir eğitim almasına bağlıdır. ADÜ'de evrensel düşünen, milli ve medeni, öncü insan yetiştirmek her zaman önceliğimizdir. Daima yenilikçi, akılcı, hümanist ve hoşgörülü bir yaklaşım ile eğitime yeni bir boyut kazandırıyoruz. Gelin sizde bu hikayenin bir parçası olun. Sizleri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne davet ediyorum." ifadelerine yer verdiği mesajında öğrencileri Aydın'a davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler