TAM KAPANMA DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI

TAM KAPANMA DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI

Koronavirüs salgınının önüne geçmek için uygulanmaya başlanan tam kapanma sürecinde denetimler hız kesmeden devam ediyor.

Mart ayında ülke genelinde esnetilen koronavirüs kısıtlamaları COVID-19 kaynaklı vaka ve ölüm sayılarına yansıdı. 1 Mart ile 10 Nisan tarihleri arasında uygulanan "kademeli normalleşme" süreci Ramazan ayının başlamasıyla birlikte son buldu, 11 Nisan tarihi itibariyle birçok kısıtlama tekrar uygulanmaya başlandı.

Öte yandan; 26 Nisan Pazartesi günü bir kez daha toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 29 Nisan Perşembe günü ile 17 Mayıs Pazartesi günü arasında tam kapanma uygulanmasını kararlaştırdı. Ramazan Bayramı'nı da içerisine alan 18 günlük tam kapanma süreci boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı, okulların tüm kademelerinde uzaktan eğitime geçeceği ve on binlerce esnafın kepenk indireceği açıklandı.

Tüm ülkede olduğu gibi Aydın'da da uygulanan tam kapanma süreci nedeniyle sokak, cadde, çarşı ve bulvarlar sessizliğe büründü. Kısıtlamalara uyulmasıyla vaka sayılarında düşüş yaşanan kentte, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri denetimlerini sürecin beşinci gününde de aralıksız sürdürdü.

Hava sıcaklığının 35 dereceye kadar yükseldiği kentte ekipler ana arterler ve ara sokaklar üzerinde gerçekleştirdiği denetimlerde vatandaşların muafiyet ve izin belgelerini kontrol etti. Toplum sağlığını tehlikeye atarak tam kapanma kurallarına uymayan vatandaşlara idari para cezası kesilirken, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayan vatandaşlar uyarıldı.

1111.png

poooooooooooooo.png

whatsapp-image-2021-05-05-at-14-46-51-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler