"GEÇ GELEN AŞI İÇİN TEŞEKKÜR ETMİYORUM"

"GEÇ GELEN AŞI İÇİN TEŞEKKÜR ETMİYORUM"

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, 40 yaş ve üstü avukatların aşılanması yönünde alınan karara tepki gösterdi.

Koronavirüs ile mücadelede insanlığın yeni umudu haline gelen aşılama işlemleri Türkiye'de de hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar 24 milyondan fazla kişinin aşılandığı ülkede, vatandaşlar öncelikli risk gruplarına göre hastanelere gitmeye devam ediyor. Öğretmenler, sağlık çalışanları ve gazetecilerin ardından yargı mensupları da geçtiğimiz günlerde aşılanmaya başlamış, yargı mensupları arasında bulunan avukat ve birçok adliye çalışanına aşı önceliği tanınmaması ise tepkilere neden olmuştu.

Beklenen karar Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından geçtiğimiz akşam duyuruldu. TBB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Avukatlara, 40 yaş ve üzeri olmak üzere öncelikli aşı programına tanımlanmıştır. Randevular hemen alınabilir. 40 yaş altı, süreç içerisinde tanımlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

"BU LÜTUF DEĞİL HAKTIR, ELBETTE ALACAĞIZ"

Hakim, savcı ve adliye çalışanlarına aşı önceliği tanınmasına rağmen avukatların, baro çalışanlarının, stajyer avukatların, avukat sekreterlerinin ve daha birçok adliye içinde görev yapan iş kolunun aşılanmamasına Ajans Aydın muhabiri ile yaptığı röportajda tepki gösteren Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, TTB tarafından açıklanan kararı kabul etmediğini dile getirdi. Yalnızca 40 yaş ve üstü avukatların aşılanmasına tepki gösteren Bozkurt, "Hakim ,savcı, adliye çalışanlarına yaş kıstası yokken, avukatlara 40 yaş sınırını, stajyer avukatların, baro/büro çalışanlarının aşısız bırakılmasını kabul etmiyor, hiç bir bakana 40 yaş üstü avukatlara, üstelik geç gelen aşı için teşekkür etmiyorum. Bu lütuf değil haktır; elbette alacağız!" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler