Vatan Partisi'nden su zammına tepki! "En pahalı su rekorunu elimizde bulunduruyoruz"

Vatan Partisi'nden su zammına tepki! "En pahalı su rekorunu elimizde bulunduruyoruz"

Vatan Partisi Aydın'da suya yapılan zammı eleştirdi. Başkan Özkan, "Yangından su kaçırırcasına su zammı yapmayı hedeflemişler" dedi.

Vatan Partisi İl Başkanı Doğukan Özkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"19 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilen, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ikinci olağanüstü genel kurulundan, su zammı kararı çıkmıştır. 

Gerçekleşen su zammı sonucunda, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu, bir rekoru daha Aydın’ımızla buluşturmuştur. Sayın Çerçioğlu’nun Aydın’ımıza atfettiği son rekor “en pahalı su kullanma rekoru”dur. 
Şubat 2022 yılında ASKİ Genel Kurulu’nda alınan karar gereğince, artan enerji maliyetleri, personel giderleri vb. sebepler gösterilerek, her ayki su ücretlerine bir önceki ay gerçekleşen Tüketici Fiyatları Endeksi yani (TÜFE) oranında zam yapılması kararlaştırılmış ve bu karar uygulanmıştır. 

Söz konusu karar sonucunda;
Mart Ayı’nda %11,
Nisan Ayı’nda % 5,46,
Mayıs Ayı’nda %7,25,
Haziran Ayı’nda %2,98,
Temmuz Ayı’nda %4,95,
Ağustos Ayı’nda %2,37,
Eylül Ayı’nda % 1,46 olmak üzere toplam %41 oranında, su kullanım ücretine zam yapılmıştır. 

19 Eylül’de “olağanüstü” gündemle toplanan genel kurul, söz konusu %41’lik zammı yeterli görmeyerek, su kullanım ücretine %39.5’luk bir zam yapma kararı almıştır. Bu zam kararını da “olağan genel kurul” yaparak değil de “olağanüstü genel kurul” yaparak karar bağlamıştır. Yani yangından mal kaçırırcasına, su zammı yapmayı hedeflemiştir. 
Sayın Çerçioğlu; söz konusu su zammını “üzgün olduğunu belirterek, aslında zam yapmak istemediğini söyleyerek” açıklamaktadır. İsteyenlerin “faturalarına bakarak, bu sözde masum zammın sebebini” anlayabileceğini ifade etmektedir. 

O zaman bizlerde Sayın Çerçioğlu’nun üzüntüsünü paylaşarak kendisine soruyoruz;

•    Su faturalarına %41’lik zammın üstüne %39,5’luk zam ile toplamda %80’e ulaşan zam yapılmıştır. Sayın Çerçioğlu’nun söylediği elektrik faturalarına ise %55 oranında zam yapılmıştır. Aradaki %25,5’luk zam oranı Aydın’da yaşamanın faturası mıdır? Büyükşehir Belediyesi’ne CHP’yi seçmenin faturası mıdır?

•    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı neredeyse her konuşmasına “sosyal belediyecilik” ile başlamaktadır. Sosyal belediyecilik Aydınlı hemşehrilerimize bunu mu reva görmektedir? Sosyal belediyecilik, vatandaşa en pahalı su kullanım ücreti mi ödettirmektedir?

•    Önümüzdeki Kasım ayında olağan genel kurulu varken “ASKİ zarar etmesin” diye apar topar “olağanüstü gündemle” toplanan genel kurulda, bu su zammına evet oyu verenler ASKİ’nin zarar etmesini göze alamıyorken, vatandaşın zarar etmesini nasıl göze almışlardır?
Giderleri azaltıcı, tasarruf tedbirleri almadan yönetilen yerel belediyelerin maliyetleri Aydın halkının sırtın yüklenmiştir. 

Aydın’ın dört bir tarafına bilbortlarını asanlar, yol çalışmalarına dahi fotoğraflarını koyanlar, belediyenin bu harcamalarından vazgeçerek, tasarruf ederek söz konusu su zammını yapmama imkanına sahipken, mangala kül bırakmayarak savunduklarını sözde sosyal belediyeciliği uygulama şansı varken, bu harcamalardan vazgeçmeyerek tüm yükü hemşehrilerimizin sırtına yükleyenlere karşı; 
Vatan Partisi olarak buradan ilan ediyoruz; VATANDAŞ BATACAĞINA, ASKİ BATSIN!
Aydınlı hemşehirilerimize son veriyoruz. Aydın’ımız özlediği yönetime kavuşacaktır. Vatan Partisi’nin yönettiği belediyelerde, kamu kaynakları bilbortlara değil, ASKİ’lere değil, vatandaşlarımızın refahına kullanılacaktır.
"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler