Yeni umut kapısı: Yunan adalarından Iphone almak ne kadar?

Yeni umut kapısı: Yunan adalarından Iphone almak ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başkanı Miçotakis’in Atina buluşmasından çıkan karar ile Türk vatandaşları 10 Yunan adasına vizesiz gidebilecek. Peki Yunan adalarından iPhone 15 almanın maliyeti bize ne olur?

Atina’da yapılan toplantıdan çıkan karar ile daha öncede Schengen vizesi veya kapı vizesi ile gidilebilen Midilli, Rodos, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Limni, Sömbeki ve Kastellorizo adalarına vizesiz gidilebilecek. Bu durum akıllara Yunan Adalarından telefon almanın daha ucuz olabileceğini getirdi.

IPHONE 15 MALİYETİ


Yunanistan’da iPhone 15 256 GB ücreti 829 euro. 103,63 euro vergi iadesi. Yine bir ücret alınabileceğini düşünerek kapıda vize uygulamasında 55 euro ödeme yapılıyor. Günübirlik tur bedelini de 25 euro'dan hesabımıza ekliyoruz. Yunan adalarından alınan bir telefon maliyeti 725,37+55+25 euro (25.118 TL).


Ek olarak Türkiye’de IME kaydı 20 bin TL’yi dahil edince telefonun toplam maliyeti yaklaşık olarak 45.118 TL olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye fiyatı 53.999 TL olan telefon Yunan Adalarında alındığında aradaki fark 8.881 TL (285 euro) oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler