YILBAŞI ÖNCESİ KURUYEMİŞ ESNAFININ YÜZÜ GÜLDÜ

YILBAŞI ÖNCESİ KURUYEMİŞ ESNAFININ YÜZÜ GÜLDÜ

Evde tüm aile bireyleri ile birlikte oturarak geçen yılbaşı kutlamalarının klasik çerezi kuruyemişler, bu yılda revaçta. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasının da etkisiyle kuruyemiş satışları yüzde 40-50 arttı.

Türkiye genelinde giderek artan koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri nedeniyle, bilim kurulu tavsiyesiyle Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantıları'nda alınan kararlar kapsamında Türkiye genelinde uygulanmaya başlanılan sokağa çıkma kısıtlamaları yılbaşındada uygulanacak. 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'da uygulanmaya başlayacak olan kısıtlama 4 gün sürecek, 4 Ocak Pazartesi günü sabah 05.00'da sona erecek.

Dünya genelinde pandemi etkisi altında geçen 2020 yılının sonlanmasını kutlayacak olan Aydınlı vatandaşlar, yeni yılı karşılamaya hazırlanıyor. Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezi olan kuruyemiş ise şimdiden alınmaya başlandı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Sobacılariçi çarşısında Hasan Kuruyemiş firmasını işleten Hasan Bozkurt, satışlarda yüzde 40 ile 50 arasında artış yaşadıklarını söyledi. Kuruyemiş esnafının kutlamalar öncesi her zaman yüzünün güldüğünü belirten Bozkurt, "Yılbaşı işlerimiz çok şükür yüzde 40’a hatta 50’ye yakın hızlandı. Son gün yani Perşembe günü tabii biraz daha hızlı olur. Perşembe günü tabii daha da net olacak tablo çünkü sokağa çıkma yasağı var, insanlar 5 gece 4 gün mecbur evde kalacak ve bu kuruyemiş yenecek yani insanlar alışveriş yapacak." dedi.

whatsapp-image-2020-12-29-at-16-25-27.jpeg

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamalarının kuruyemiş satışını arttırdığını dile getiren Bozkurt, kendi sektörünün koronavirüsten olumlu yönde etkilenen nadir sektörlerden olduğunu belirtti. Bozkurt, "Sokağa çıkma kısıtlaması işlerimizi iyi yönlü etkiledi tabii ki. Belirttiğim gibi insanlar evlerinde olduğu için bizlerden alışveriş yapıyorlar. Tahminimce, gıda sektörünün tamamı kısıtlamalardan dolayı olumlu yönde etkilenmiştir, yükselmiştir." ifadelerini kullandı.

Fiyatların olabildiğince düşük olduğunu belirten Bozkurt, kuruyemişler arasında her keseye uygun bir ürünün olduğunu söyledi. Vatandaşların alışveriş için esnafı tercih etmesinin daha doğru ve ucuz olacağını belirten Bozkurt, "Tabii yılbaşı yaklaştığı için fiyatlar bir tık yükseldi ama kuruyemiş piyasası gayet normal. Ne pahalı ne ucuz, her keseye hitap eden ürünler bulunmaya devam ediyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler