84 liralık grip aşısı kimlere ücretsiz olacak?

84 liralık grip aşısı kimlere ücretsiz olacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu, eczanelerde 84 liraya yapılan grip aşısının bazı gruplara bir kerelik olmak üzere eylül-şubat tarihleri arasında ücretsiz olarak yapılacağını açıkladı.

Milyonlarca vatandaşın beklediği açıklama Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) geldi. SGK, eczanelerde 84 liraya yapılan grip aşısının 1 defaya mahsus olmak üzere eylül-şubat tarihleri arasında ücretsiz olarak uygulanacağı kişileri açıkladı.

Buna göre; 65 yaş üzerindeki kişiler, astım dahil kronik pulmoner ve kardiyovasküler sistem hastalığı olan erişkin ve çocuklar, diyabet dahil herhangi bir kronik metabolik hastalığı olanlar, kronik renaldisfonksiyonu, hemoglobinopatisi veya immün yetmezliği olanlar veya immünsupresif tedavi alan erişkin ve çocuklar hemoglobinopatisi veya immün yetmezliği olanlar veya immünsupresif tedavi alan erişkin ve çocuklar, 6 ay-18 yaş arasında olan ve uzun süreli asetil salisilik asit tedavisi alan çocuk ve adolesanlar, gebeliğin 13. haftasından doğuma kadar geçen sürede anne adayları aşılarını ücretsiz yaptırabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler