ADÜ’de yeni hizmet;Bölge Üniversite Hastaneleri Arasında Tek

ADÜ’de yeni hizmet;Bölge Üniversite Hastaneleri Arasında Tek

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversite Hastanesinin “Yanık Ünitesi Açılış Töreni’ni gerçekleştirdi.

Ege Bölgesi'ndeki üniversitelerde ilk olma özelliğini taşıyan Yanık Ünitesi’nin Açılış Törenine; AK Parti Milletvekili Ömer Özmen, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem, Prof. Dr. Nuh Kılıç ve Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı ve ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Başhekim yardımcıları, sağlık çalışanları, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

TÜM BÖLGEYE HİZMET EDECEK

Ege Bölgesi Üniversite Hastanelerinde Yanık Ünitesi’nin mevcut olmadığını ve hizmete açılan 10 yataklı yeni ünite ile Üniversite Hastanesinin sadece Aydınlı vatandaşlarımıza değil tüm bölgeye hitap eden bir hastane olma özelliğini taşıdığını belirten Başhekim Prof. Dr. Mücahit Avcil, “Sağlık Bakanlığına bağlı Denizli Devlet Hastanesinde 7 yataklı, İzmir S.B.Ü Dr. Behçet Uz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 12 yataklı ve İzmir Şehir Hastanesinde ise 15 yataklı Yanık Ünite ve merkezi mevcut. Bu açıdan bakıldığında bölgemizde hem yatak sayısının artması hem de Üniversite çatısı altında böyle bir merkez olması, Üniversitemiz ve Ege Bölgesi adına çok önemli bir hizmettir. Aynı zamanda Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı ile ortaklaşa çalışacak olan Yanık Ünitemiz, hastalarımıza hizmet vermeye başlayacak." dedi.

HASTALARA ŞİFA OLSUN

Üniversite Hastanesinin sağlık alanında bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda, örnek teşkil edecek bir donanımla hazırlandığını belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversitemiz Hastanesine yeni Yanık Ünitesi açmış olmanın gururunu yaşıyoruz. 10 yataklı Yanık Ünitesi ile hizmet vermeye başlayan Hastanemiz, çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Yanık çok zor bir hastalık, bu açıdan bakıldığında Yanık Ünitemiz hastalar adına çok önemli bir hizmet. Daha önce bir yardımseverimizin desteği ile açılmış beş yataklı bir ünitemiz varmış. Pandemi döneminde kapanmış. Şimdi daha büyüterek 10 yataklı olacak şekilde tekrar hizmete açtık. Hastalarımıza şifa olsun. İlimizde yapılan sağlık hizmetlerinin önünü açtığı ve değerli destekleri için Sağlık İl Müdürü Dr. Eser Şengül’e teşekkür ediyorum.” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Sağlık hizmetlerine erişimin, toplumun gelişim seviyesini yansıtan önemli bir gösterge olduğunu vurgulayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversitemiz, bu alanda sadece yerel topluluğa değil, aynı zamanda geniş bir coğrafi alana hizmet vermektedir. Yanık ünitemiz, bu çabanın bir parçası olarak, hastalarımıza en üst düzeyde bakım sağlayacak ve sağlık hizmetlerimizin kalitesini daha da artıracaktır. Üniversite olarak, topluma hizmet etmek ve insan hayatına dokunmak en önemli görevlerimizden biridir. Yanık ünitesinin yanı sıra, diğer sağlık hizmetleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumumuza ve Üniversitemize hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversite Hastanesinde, 25 Aralık 2023 tarihinde yapımına başlanan ve Nisan ayında tamamlanacak olan Yeni Yaşam Merkezi’ni de ziyaret eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, inşaat alanında incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler