ALMAN AŞISI AYDIN'DA BİR HASTANEYE DAHA GELİYOR

ALMAN AŞISI AYDIN'DA BİR HASTANEYE DAHA GELİYOR

Aydın Valisi Hüseyi Aksoy, Almanya menşeili BioNTech aşısının Söke'de de uygulanmaya başlanacağını duyurdu.

Koronavirüs ile mücadelede insanlığın yeni umudu haline gelen aşılama işlemleri, Türkiye'de de Ocak ayının ilk günlerinde başladı. Risk durumuna göre vatandaşların sınıflandırıldığı ülkede, son olarak sıra 55 yaş ve üstü vatandaşlara geldi.

Çin'den getirilen Sinovac aşısının uygulandığı Türkiye'de, ilk doz aşılamanın başlamasının ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçerek Almanya menşeili BioNTech aşısını da ülkeye kazandırdı. Vatandaşların kendi tercihlerine göre Sinovac veya BioNTech aşısını vurulabildiği ülkede, bugüne kadar 7 milyon 913 bin 518 vatandaşın aşılaması tamamlandı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy geçtiğimiz akşam sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklama ile Sökelilere müjdeli haberi verdi. Aksoy, BioNTech aşısının Aydın Devlet Hastanesi ve Nazilli Devlet Hastanesi'nin ardından Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde de 22 Nisan Perşembe günü (bugün) itibariyle vurulmaya başlandığını açıkladı.

Vali Aksoy açıklamasında kentte devam eden aşılama işlemlerinde oluşan son rakamları da vatandaşla paylaştı. Vali Aksoy tarafından yapılan açıklamaya göre, Aydın'da 236 bin 409'u 1. doz, 150 bin 880'i 2. doz olmak üzere toplam 407 bin 389 doz aşı vatandaşlara vuruldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler