AYDIN'DA AŞI OLAN KİŞİ SAYISI 140 BİNİ GEÇTİ

AYDIN'DA AŞI OLAN KİŞİ SAYISI 140 BİNİ GEÇTİ

Sağlık Bakanlığı'na ait internet sitesinde yer alan verilere göre Aydın'da bugüne kadar 140 bin 165 kişiye koronavirüs aşısı uygulandı.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgına dönüşen COVID-19 virüsü Türkiye'de de ilk olarak 10 Mart'ta görüldü. 28 binden fazla vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan virüse karşı umut olan koronavirüs aşılaması ise ülkemizde 11 Ocak tarihinde başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile başlayan aşılama süreci ilk parti aşıların sağlık çalışanlarına vurulmasıyla devam etti. Ardından yüksek risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşların aşılaması başladı ve süreç halen devam etmekte. İki doz olarak uygulanan koronavirüs aşılarının birinci doz aşılarını vurulan sağlık çalışanlarından 28 günlük süreci sona erdiren personellere ikinci doz aşı uygulanmaya başlandı.

"AYDIN'DA 140 BİNDEN FAZLA AŞI VURULDU"

Sağlık Bakanlığı'na ait internet sitesinde yer alan verilere göre Aydın il genelinde bugüne kadar 140 bin 165 aşı uygulandı. Ayrıca Bakanlık tarafından açıklanan verilerde, uygulanan aşıların 122 bin 357 tanesinin birinci, geriye kalan 17 bin 808 tanesinin ise ikinci doz olduğu bilgisi paylaşıldı.

Aydın'da 23 Şubat tarihi itibariyle uygulanan aşı sayısının çevre illere göre yüksekliği ise dikkat çekti.

543543.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler