Aydın'da kalbi duran hastayı yaşama döndürdüler

Aydın'da kalbi duran hastayı yaşama döndürdüler

Aydın’da kalbi duran genç, Uzman doktorların ilk yardım müdahalesi sonucu kurtarıldı.

Edinilen Bilgiye göre, ölümcül kalp ritim bozukluğu nedeniyle kalbi duran 21 yaşındaki genç, 112 ekiplerince kalp durması ve kalp ritim bozukluğu şikayeti ile Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Genç, Acil Tıp Uzmanları Doktor Engin Öztürk ve Özgür Özen acil müdahalesiyle hayata döndürüldü.

Doktor Engin Öztürk ve Özgür Özen’in yaptığı açıklamada;
“Hasta, bizlere 112 ekiplerince kalp durması ve kalp ritim bozukluğu şikayeti ile getirildi. 112 ekipleri bu hastayı aldıkları ilk an müdahalesini yapmış. 112’nin olay yerindeki müdahalesi bizim için gerçekten çok faydası oldu. Bize geldiğinde hastanın kalbi durmuş vaziyetteydi. Tansiyonu ve nabzı yoktu. Acil serviste Hem kalp masajı hem de şoklama yöntemi ile hastayı hayata döndürdük. Yaklaşık 20 dakikalık bir kalp masajıyla hastanın tansiyon ve nabzını düzelttik.

Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, hocalarımızla ile irtibata geçerek sevk etme kararı aldık. İlk müdahalenin ardından hastayı yolda kalbinin durma ihtimalini de göz önüne alarak kalp masajına devam edebilmek için eşlik ettik. Sonra hocalarımıza hastayı devrettik.

Daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde ECMO cihazına bağlanan hasta on gün süren yaşam mücadelesini kazandı.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler