"Daha da artabilir"

"Daha da artabilir"

Efeler'de aktarlık yapan Ahmet Çamoğlu, havaların soğumasıyla birlikte ıhlamur fiyatının da arttığını söyledi.

Aydın'da hava sıcaklıklarının düşüşe geçmesiyle birlikte kent genelinde bulunan aktarlarda hareketlilik başladı. Kış ayları öncesi gribal enfeksiyonlara karşı dirençlerini arttırmak isteyen vatandaşlar adaçayı, ıhlamur, kuşburnu gibi bitki çaylarına yöneldi.

"HAVALARIN SOĞUMASI VE PANDEMİ NEDENİYLE ZAMLANDI"

Efeler ilçesine bağlı Hasanefendi Mahallesi'nde aktarlık yapan Ahmet Çamoğlu, 2020 yılının Kış aylarında kilosu 200 Türk Lirası'na (TL) satılan çiçek ıhlamurun bu sene havaların soğumasıyla birlikte 300-350 TL bandında tezgahlarda yerini aldığını söyledi. Ihlamur fiyatlarında artışın devam edebileceğini söyleyen Çamoğlu, "Ihlamur havaların soğumasıyla ve her şeyin pandemiden dolayı zamlanmasıyla birlikte fiyat olarak ortalama 300-350 TL bandına tırmandı. Tabii bu mahsulün her geçen sene azalması ve insan nüfusunun azalmasıyla birlikte oluyor. Her geçen sene iklim şartlarında ve insan çokluğunda görülen değişimle birlikte fiyatlar değişime uğruyor. Geçen sene 200 TL civarında olan ıhlamur bu sene, havaların daha soğumaması ihtimaline karşı, 300-350 TL bandında hareket göstermekte ama havaların ilerleyen zamanlarda daha da soğumasıyla fiyatlarında artma olasılığı var" diye konuştu.

"IHLAMUR VAZGEÇİLMEZ KIŞ İÇECEĞİ"

Ihlamurun faydalarından da bahseden Çamoğlu, "Ihlamur tabii insanımızın vazgeçilmez kış içeceği olarak geçiyor. Boğaz enfeksiyonları, gribal enfeksiyonlar, soğuk algınlığı, mide ve bağırsak yumuşatıcı, rahatlatıcı olarakta kullanılıyor. Ihlamur 7'den 70'e herkesin kullanabileceği bitki çaylarından biri" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler