Eczaneler ilaçları bilerek mi satmıyor?

Eczaneler ilaçları bilerek mi satmıyor?

Eczanelerde vatandaşlar ilaç alırken büyük zorluklar yaşamaya başladı. Hastalar reçetesini bozdurmak, eczane eczane gezerek parasıyla ilaç toplamak zorunda kalıyor.

Bazı ilaç üreticileri şubat ayında yapılacak döviz kuru güncellemesinden önce piyasaya ilaç arzını yavaşlattı. Şubat ayı sonrasında ilaçları daha yüksek fiyattan satma plan yapan firmalar, milletin sağlığıyla oynuyor. Eczaneler ve ecza depoları talepte bulunmasına rağmen birçok ilaca ulaşamıyor. Ulaşılamayan ilaç sayısının 650’yi bulduğu belirtiliyor. Piyasaya sürülmeyen ilaçlar arasında grip, ishal, bebek kremi gibi ilaçların yanında bazı kanser, şeker ve kalp ilaçları bile var.

Öte yandan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, eczanelerin stok yaptığı iddialarını yalanladı.

Başkan Erdoğan Çolak yaptığı açıklamada, “Sorunun kurdaki hareketlilik nedeniyle tetiklendiğini söyleyen Çolak, ilaç firmalarının bu hareketliliğe karşı refleks göstermediğini ifade etti. Öte yandan eczanelerde satılan ilaçların yüzde 60'ının ithal ediliyor. Sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmalarının ilaç kurunda anlaşması bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler