Elektirikli diş fırçaları testi geçemedi: Dişlerinize değdirmeyin

Elektirikli diş fırçaları testi geçemedi: Dişlerinize değdirmeyin

Elektirikli diş fırçası üreten Alman markası ürünler dayanıklılık testini geçemedi. Alman tüketici kuruluşu "Stiftung Warentest" 10 elektrikli diş fırçasını test ederek karşılaştırdı. Ürünlerden bazıları testi geçemedi.

Stiftung Warentest'in 12/2023 sayısında gerçekleştirilen elektrikli diş fırçaları testi, kullanıcıların dikkatini çekecek sonuçlarla tamamlandı. Toplamda 10 farklı elektrikli diş fırçasının değerlendirildiği testte, altı marka "iyi" olarak değerlendirilirken, üçü bu başarıyı uygun fiyatlarıyla taçlandırdı.

Test, diş fırçalarının temizlik performansı, dayanıklılık, kullanım özellikleri ve çevresel etkileri içeren bir dizi kriteri değerlendirdi. Ayrıca, düşme testi de yapılarak diş fırçalarının ne kadar sağlam oldukları belirlendi. Ancak, bu testte bir diş fırçasının kırıldığı kaydedildi.

TESTİN KAYBEDENLERİ

Testin genelinde dört diş fırçası tatmin edici puanlar alsa da, Dentacare Pearlmaster Sonic Toothbrush Pro düşme testinden başarısız bir şekilde ayrıldı. En yüksek dayanıklılık puanını alan Mate hızlı diş fırçası ise çevresel özellikler açısından öne çıktı.

Testin kaybedenleri arasında yer alan Dentacare Pearlmaster Sonic Toothbrush Pro, Mate Sonic Toothbrush, ve Xiaomi T700, genel olarak tatmin edici başarı sergileyemedi.

Ancak, testte en iyi performansı sergileyen diş fırçaları arasında Oral-B i0 Series 10 Cosmic Black, Oral-B i0 Series 4N, ve Budni Diadent Total Clean Pro dikkat çekti.

FİYAT-PERFORMANS ÜRÜNLERİ

Özellikle fiyat performansıyla öne çıkan elektrikli diş fırçaları arasında Müller Sensident Sonic Professional, Budni Diadent Total Clean Pro ve Rossman Prokudent Motion, hem etkili temizlik hem de uygun fiyat kombinasyonunu sunarak kullanıcılardan olumlu not aldı.

Stiftung Warentest, sunduğu detaylı test raporuyla birlikte okuyucularına hijyeni için doğru diş fırçasının yanı sıra uygun diş macunu seçiminin de kritik olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler