Hastanelerde maske takmak zorunlu mu?

Hastanelerde maske takmak zorunlu mu?

Artan koronavirüs vakalarının ardından hastanelerde maske takma zorunluluğunun gelip gelmediği konusu merak konusu olmuştu. Ajans Aydın gazetesine konuşan İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, “Biz zorunluluk kılmıyoruz, sadece tavsiye ediyoruz” dedi. 

Türkiye’de son günler artan koronavirüs vakalarıyla beraber kapalı alanlarda maske zorunluluğu geri gelecek mi sorusu akıllara takılırken, hastaneler için ilk açıklama Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz’den geldi. Birçok vatandaş özellikle hastanelerde maske takma zorunluluğu olup olmadığını merak ediyordu. Ajans Aydın gazetesine konuşan Açıkgöz, “Biz vatandaşlarımıza sadece maske takmalarını ve hatırlatma dozu yapmalarını öneriyoruz. Bunun dışında bir zorunluluk kılmıyoruz” diye konuştu. 

“BAZI BÖLGELER İÇİN ÖNEMLE TAVSİYE EDİYORUZ”

Vatandaşlara daha çok tedbir kararı olarak söylediklerini belirten Açıkgöz, “Özellikle toplu taşıma araçlarında ve hastanelerde çalışanlar ve hastalarımızın kendi güvenliği için maske takması son derece önemli. Mümkün olduğunca girişteki arkadaşlarımız ve klinikteki arkadaşlarımız maskelerini takmaları konusunda oradaki vatandaşlarımızı uyarıyorlar. Özellikle toplu tedavi yapılan, enfeksiyonun potansiyel olarak daha fazla olabileceği alanlarda maske takmak gerekiyor, bizde bunu vatandaşlarımıza önemle tavsiye ediyoruz” dedi.

Açıkgöz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi. 

“Aslında daha ciddi bir tavsiye kararı diyebiliriz. Maskesi olmayan vatandaşlarımız varsa temin etmelerini için uyarıda bulunuyoruz. Bununla ilgili bir karar ve yaptırımımız var şeklinde değil de daha çok tavsiye ediyoruz. Bayramdan hemen sonraki hafta, Aydın’da vaka sayıları uç noktaya ulaşmıştı. Şuanda ise ciddi bir azalma eğiliminde. Tabii ki tedbiri elden bırakmamak lazım çünkü yoğun bakım merkezlerimizde önemli sayıda takip ettiğimiz hastalarımız mevcut. Toplu alanlarda maske takılması ve hatırlatma dozu aşılarının yapılmasını öneriyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler