İl Sağlık Müdürlüğü'nden o olay hakkında açıklama geldi

İl Sağlık Müdürlüğü'nden o olay hakkında açıklama geldi

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan anne adayı E.Ş., bebeğinin sağlık durumunda endişe ederek gittiği Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde doktorun azarıyla karşılaştığı iddiası üzerine İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan anne adayı E.Ş. gece saatlerinde rahatsızlanınca Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne gitti. İddiaya göre E.Ş. muayene sırasında doktor E.Y.’nin kendisini azarladığını ve tedavi süresince bu durumun devam ettiğini belirtti.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Ajans Aydın’ın gündeme taşıdığı konunun ardından harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Müdürlükten yapılan açıklamada, “Hasta E.Ş. evinde yaptığı idrarda gebelik testi pozitif çıkması üzerine 09.07.202 tarihinde saat 01.27 de Kadın Doğum Acil servisine başvuruyor. Nöbetçi Kadın Doğum Uzmanı E.Y. ameliyatta olduğundan nöbetçi hemşireler hastanın triyajı yapıp hastadan beta-hcg testini isteyip doktor ameliyattan çıkıncaya dek beklemesini söylüyorlar 

Dr. E.Y. ameliyattan çıktıktan sonra saat 04.04’te Usg’ yaparken ve  gebeliği ile ilgili bilgi verdiği sırada hasta bebeğim nasıl diye doktor hanıma sormuş, doktor hanım daha gebeliğin başında olduğunu şu an sadece gebelik kesesi görülebildiğini ve myomlarının olduğunu hastaya söylemiştir.

Doktor hanım USG yaparken acile geliş nedeninin ne olduğunu, kanama-ağrı gibi şikayeti olup olmadığı sorduğunda hasta tarafından “geliş nedenimi yarın gazetelerde ve sosyal medyada görürsün sen, adın ne senin ?” diye tehditler savurarak acil servisten ayrılmıştır. Haberde bahsi geçen şekilde bir konuşma olmamıştır, Hekim ve hasta arasında geçen diyalog bunlardan ibaret olup yaşanan tüm olaya 112 tarafından getirilen hasta, nöbetçi ebe ve sekreter de olaya şahittir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler