"KENDİ AŞIMIZI NİSAN AYINDA HAZIR HALE GETİRMİŞ OLACAĞIZ"

"KENDİ AŞIMIZI NİSAN AYINDA HAZIR HALE GETİRMİŞ OLACAĞIZ"

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin kendi üretimi olacak olan koronavirüs aşısının en geç Nisan ayında hazır olacağını söyledi.

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü" ve Bağlantı Tüneli açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde konuştu. 

İlk olarak İngiltere'de görülen ve dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasıyla Türkiye'de de 15 kişide görüldüğü öğrenilen mutasyona uğramış koronavirüs vakaları sonrası umut verici müjde Cumhurbaşkanı'ndan geldi. Türkiye'nin kendi üretimi olacak olan yeni tip koronavirüs aşısının en geç Nisan ayında hazır olacağını söyleyen Erdoğan, "Elbette 2020 tüm insanlıkla birlikte milletimiz için de zor bir yıl oldu. Koronavirüs musibetinin yol açtığı sıkıntıları da omuzlamak mecburiyetinde kaldık. Milletimizin geleceğini korumak için devletimizin imkanlarını seferber ettik. Doğrudan ve dolaylı desteklerle milletimizin yanında yer aldık. Yurt dışından temin ettiğimiz aşıların uygulanmaya başlamasıyla salgınla mücadelede önemli bir eşiği aşacağımıza inanıyorum. İnşallah en geç Nisan ayında, geliştirme çalışmaları hızla süren kendi aşılarımızı da kullanıma hazır hale getirmiş olacağız." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler