Kol çantası ve valiz fiyatları aldı başını gidiyor

Kol çantası ve valiz fiyatları aldı başını gidiyor

Özellikle kadınların yanından ayırmadığı kol çantası ve seyahatlerin vazgeçilmezi valizlerin fiyatları dudak uçuklatıyor.

(Haber: Özge ÇÜMLEK)

Aydın’ın Efeler ilçesinde esnaf olan Orhan Özçelik, valiz ve çanta fiyatlarındaki artışlara dikkat çekti. Özçelik, “Birçok vatandaş, yeni çanta almak yerine tamirata yöneliyor. Aradaki rakam farkı uçurum diyecek kadar” dedi.

“ARTIK AKSESUAR DEĞİL MECBURİYET”

Kol çantasının artık aksesuar olarak alınacak bir ürün olmaktan çıktığına değinen Özçelik, “İnsanlar artık çantayı daha çok keyfi değil mecburiyetten alıyor. Aslında şuanda satın almak yerine çanta tamiri yapılmaya başlandı. Müşteriler, çanta almaya değil tamirci yeri sormaya geliyorlar. Çünkü çanta tamiri 50 lirayken, sıfır çanta fiyatı 500 liraya denk geliyor” diye konuştu.

img-7369.jpeg

“İNSANLAR VALİZLERİ AKRABA VEYA KOMŞULARDAN ALIYOR”

Valiz fiyatlarında yüzde yüzlük bir zam olduğunu söyleyen Özçelik, “Talep var. Günde bin kişi geliyor ama önemli olan kaç kişinin aldığı. Alım gücü az. İnsanlar artık akraba veya komşularının valizini kullanıyor. Bunun sebebi ise zamlar. Geçen sene 500 - 600 liraya valiz satıyordum. Şimdi ise o fiyata alıp bin 200 lira civarında satmak zorundayım” dedi.

img-7372.jpeg

“ZAMLARDAN EN ÇOK KÜÇÜK ESNAF ETKİLENDİ”

Orta sınıf grubun kalktığına vurgu yapan Özçelik, “Zamlardan en çok etkilenen küçük esnaflar oluyor. Biz çok etkilendik. Biz alt kesime hitap ediyoruz. Üst kesimle aramızda makas iyice açıldı. Üst kesimden insanlar bizim gibi küçük esnaflara gelmiyorlar. Daha büyük markalardan alışveriş yapıyorlar. Bizden ise daha çok dar gelirli insanlar alışveriş yapıyor. Ve küçük esnaf olmamıza rağmen müşterilerden fiyatlarla ilgili beddualar bile alıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler