"MUTASYONUN TÜRKİYE'DE Kİ ORANI YÜZDE 75'E ULAŞTI"

"MUTASYONUN TÜRKİYE'DE Kİ ORANI YÜZDE 75'E ULAŞTI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında son durumu değerlendirdi.

Bakan Koca, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’de mutasyonlu virüs oranının yüzde 75 sevilerine ulaştığına dikkat çeken Bakan Koca, İngiltere varyantının etkili olduğunun altını çizdi:

"Mutant virüs yaygın  kalabalıktan uzak durun"

"Mutasyon her geçen gün artıyor. Mutasyonun Türkiye'deki oranı şu anda yüzde 75'lere ulaştı. Bütün illerde mutasyon var. Ağırlıklı İngiltere mutantı söz konusu. Bu varyantın en önemli özelliği bulaştırıcılığın çok yüksek olması. Brezilya ve Güney Afrika varyantı da söz konusu. 2 vaka İstanbul bir İzmir’de var. Mutant giderek arttığı için, ağırlıklı İngiliz varyantı olduğu için ve bulaştırıcılığı da fazla olduğu için bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlardan ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor.”

Biontech aşısı tercihe bağlı

Bakan Koca ‘Biontech-Pfizer aşısını vurulmak istemeyenlerin reddetme hakkını kulanabileceğini açıkladı, 'Biontech aşısı ile aşılamanın ne zaman başlayacağı’ sorusuna şu yanıtı verdi:

"Biontech-Pfizer aşısı muhtemelen önümüzdeki birkaç gün sonra başlayacak. Lojistikle ilgili hazırlıklar tamamlandı. Sırası gelen, 'Ben Biontech aşısı olmak istemiyorum' dediğinde, bir başka, Sinovac aşısı olabilir olacak. Bu anlamda sırası gelenin yaptırmama hakkı olacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler