ÖLDÜRÜYOR DİYEN DE VAR MECBUR OLACAĞIZ DİYEN DE

ÖLDÜRÜYOR DİYEN DE VAR MECBUR OLACAĞIZ DİYEN DE

Koronavirüs salgınından kurtulmanın yolu olarak görülen aşılama çalışmalarının Cuma gününe kadar Türkiye'de başlaması bekleniyor. Peki Aydınlı vatandaşlar aşı olmayı düşünüyor mu?

2019 yılının son çeyreğinden itibaren hayatımıza giren ve 2020 yılının Mart ayında Türkiye'de ilk vakası tespit edilen COVID-19 salgını, etkisini sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Türkiye'ye de geleceği söylenilen koronavirüs aşısının uygulama işlemlerinin ise en geç Cuma gününe kadar başlaması bekleniyor.

Türkiye'de şimdilik uygulanması planlanılan Çin'den gelen Sinovac aşısına Aydınlı vatandaşlar güveniyor mu? Vatandaşlar aşı olmayı düşünüyor mu? Ajans Aydın olarak Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı'na indik, mikrofonumuzu Aydınlı vatandaşlara uzattık.

"BAŞKA ÇAREMİZ YOK"

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Bülent İnan, aşıyı olmaktan başka bir çarenin olmadığı dile getirdi. İnan, "Sanki başka bir çaremiz mi var? Bu aşı yarıyorsada yaramıyorsada yaptırmak zorundayız. Ailemde yaptırmak zorunda, bende, sende, o da, bu da. Bu iş bu kadar basit. Aşının güvenilirlik oranı için farklı yorumlar var, evet ama ülkemize gelen aşı bu. Keşke Alman aşısı gelse de onu olabilsek." dedi.

Aşı sıralamasında 2. aşamada olan 65 yaş üstü vatandaşlardan biri olan  olacak olan Halil Fettahoğlu, aşıya güveninin tam olduğunu söyledi. Büyüklerimizin bir bildiği vardır diyen Fettahoğlu, "Mecbur olsada olmasada bende yaptırıcam, ailemede yaptırıcam. Bu hastalıktan kaçışın yolu bu, başka bir yolu yok. Ha bir yıl sonra biter ha iki yıl sonra ama biz bu süreci sağ atlatalım da Allah'tan başka bir isteğin yok." diye konuştu.

"DAHA GRİP AŞISI OLAMADIK"

Efeler ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Ali Soylu, kua hastası olduğu halde bu sene daha grip aşısı olamadığını söyledi. "Daha grip aşısı yapamayan devlet bana koronavirüs aşısı mı yapacak?" diyen Soylu, aşı sırasının kendisine gelene kadar uzun zaman geçeceğini düşündüğünü söyledi. Soylu, "En az 6 ay bize eğer devlet grip aşısında olduğu gibi maskede olduğu gibi yaparsa hepten berbat olur. Ben her sene grip aşısı oluyodum bu sene olmadım. Halbuki ben koah hastasıyım her sene oluyorum üstelik benden ücret dahi almıyorlar ama bu sene illa 65 yaş üstü olmak gerekiyor ve 5 tane hastalığın olmak şartı var." diye konuştu ve Alman aşısı olmayı her zaman için tercih edeceğini söyledi. Çin aşısının yalan dolandan ibaret olduğunu söyleyen Soylu, "Ben güveniyorum ama Çin aşısına değil Alman aşısına. Tahminime göre bu aşıyı her sene olacağız.bizler elimizden geldiğği kadar birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama özellikle gençler sosyal mesafeye uymuyor." diyerek yapılan kısıtlamaların yeterli olmadığını dile getirdi.

whatsapp-image-2021-01-13-at-14-36-012.jpeg

52 yaşındaki Fadime Güven aşıyı doktorların dahi yaptırdığını, onların bir bildiği olduğunu düşündüğünü söyledi. Doktorlar ve siyasetçiler bu kadar güveniyorsa kendisininde güveneceğini belirten Güven, "Profesörleri her zaman takip ediyorum, haberleri hep izliyorum. Herkes ben olacağım diyor, daha bir tane doktor görmedim ki ben olmayacağım diyen? E durum böyleyken ben niye olmayayım bu aşıyı, okumuş etmiş adamlardan daha mı iyi bileceğim. Umarım sıra yakın zamanda bize gelir." dedi.

"AŞI ÖLDÜRÜYOR"

Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda sosyal mesafe kuralını ihlal ederek arkadaşlarıyla oturan 73 yaşındaki Osman Pir, aşının öldürücü olduğunu söyledi. Dünyada başka hiçbir ülkenin Çin (Sinovac) aşısını kullanmadığını, Brezilya'da yasaklandığını belirten Pir, "Ya öldürüyor öldürüyor. Bile bile mezara mı gidelim? Kimse yaptıramaz bana bu aşıyı. Ne bana, ne aileme. Başlattılar koronavirüs diye bir şey, herkes şimdi onu takip ediyor. Deli saçması bir olay." diye konuştu.

whatsapp-image-2021-01-13-at-14-36-013.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler