"Pandemiyi aşı ile bitiriyoruz"

"Pandemiyi aşı ile bitiriyoruz"

Atatürk Devlet Hastanesi'nde yeni açılan aşı uygulama noktaları ile birlikte günlük aşılama kapasitesinin 3 bin doza çıktığı belirtildi.

Koronavirüs ile mücadelede insanlığın elindeki en büyük silah olan aşı, tüm Türkiye'de hızla uygulanmaya devam ediyor. 45 milyon dozdan fazla aşının uygulandığı Türkiye'de, vatandaşlar tercihlerine göre Çin menşeili Sinovac ve Almanya menşeili BioNtech aşısını vurulabiliyor. Öte yandan, 'Türkovac' isimli yerli aşı için 3. faz çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, 12-18 haftasına ait 'İllere göre haftalık vaka sayısı' haritasında Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü 8'inci il olan Aydın'da bugüne kadar 824 bin 54 doz aşı uygulandı. Aydınlıları sevindiren haber ise Atatürk Devlet Hastanesi'nden geldi.

GÜNLÜK DOZ SAYISI 3 BİNE YÜKSELDİ

Efeler ilçesinde bulunan ve kentin en büyük hastanelerinden biri olan Atatürk Devlet Hastanesi'nde yeni aşı noktalarının oluşturulduğu, bu çalışma ile birlikte hastanede günlük uygulanabilen doz sayısının 3 bine yükseldiği öğrenildi. Konu hakkında hastane tarafından yapılan açıklamada, "Hastanemizde Covid-19 aşı uygulamaları her gün gece saat  24:00'e kadar devam ediyor. İlave olarak açtığımız Covid-19 aşı poliklinikleri, hastanemiz bahçesinde yeni yerinde hizmet vermektedir. Aşı için gelenlerin diğer hastalarla temas etmemesi için, polikliniklerden uzak bir noktada, hastanemiz bahçesinde açık alanda yeşillikler içerisinde,  yeni aşı uygulama alanlarında günlük 3 bin aşı yapma kapasitesine sahip, 35 personelle birlikte iki ayrı noktada 10 poliklinikle vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. " sözlerine yer verildi.

Hastaneye ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Aydınlılara çağrı yapıldı ve "Aşı ekimizle birlikte, kıymetli vatandaşlarımızı,sırası gelen herkesi aşı olmaya bekliyoruz" ifadeleri ile aşı olmanın önemine vurgu yapıldı.

whatsapp-image-2021-06-24-at-15-47-42.jpeg

whatsapp-image-2021-06-24-at-15-47-42-1.jpeg

whatsapp-image-2021-06-24-at-15-47-43.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler