VALİ AKSOY AYDIN'DAKİ KORONAVİRÜS TABLOSUNU AÇIKLADI

VALİ AKSOY AYDIN'DAKİ KORONAVİRÜS TABLOSUNU AÇIKLADI

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen törende Aydın'daki güncel koronavirüs tablosu hakkında açıklamada bulundu.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs bugüne kadar Türkiye'de 25 bin 605 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. 2 milyondan fazla vatandaşa bulaşan virüse yeni umut ise Çin'den getirilen CoronaVac aşısı oldu.

10 Mart 2020 tarihinden bu yana ülkemizde görülen COVID-19 virüsü gün geçtikçe can almaya devam ediyor. Vatandaşların hayatına yeni tip koronavirüs önlemlerinin girmesine neden olan salgından kurtulmanın yeni umudu ise aşılama işlemleri oldu. İlk olarak 13 Ocak Çarşamba günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya uygulanan CoronaVac aşısı, Koca'nın ardından sağlık çalışanlarına ve 65 yaş üstü vatandaşlara öncelik sıralamasına göre vurulmaya başlandı.

Aydın'da bugüne kadar yüzlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs hakkında son açıklama ise Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'dan geldi. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen törende açıklama yapan Aksoy, Aydın'da aşılama işlemlerinin hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi. Aksoy, "Sayılarımız normale doğru, oldukça iyi bir noktaya doğru gidiyor. Tabii bu vatandaşlarımızın duyarlılığı ile bağlantılı, Koronavirüs tedbirleri uyma noktasında ki hassasiyetimizle bağlantılı. Aydın’da ki yoğun bakım yatak sayımızı yüzde 35’lik bir artışla 274’e çıkardık, devam eden çalışmalarla bunu 309’a çıkaracağız. Sağlık alanında daha iyi bir noktaya gelmek için birçok çalışma da zaten gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

"REHAVETE KAPILMAMALIYIZ"

Aydın'da aşılama işlemlerinin hızla ilerlediğini, vaka sayılarının da gün geçtikçe düştüğünü dile getiren Aksoy, rakamlar ne olursa olsun vatandaşların önlemlere uymayı bırakmaması gerektiğini hatırlattı. Aksoy, "Rakamlarımız iyi ama bu bizi rehavete sürüklemesin. Aşılama konusunda da, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’müz, Sağlık Bakanlığı’mızın koyduğu kriterler çerçevesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Aydın’da dün akşam itibariyle 16 bin 800 civarında aşı işi gerçekleştirildi. Bakanlığımızın ortaya koyduğu kriterler çerçevesinde de çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler