AÇIKGÖZ AŞI OLMAK İSTEMEYEN VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

AÇIKGÖZ AŞI OLMAK İSTEMEYEN VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, koronavirüs aşısı olmayı reddeden vatandaşları ziyaret etti. Aşının faydaları hakkında vatandaşlara bilgi veren Açıkgöz'ün ikna çalışmaları başarılı oldu.

Koronavirüs aşılaması sonrası hem ölüm oranları düştü hem de yoğun bakım ihtiyacı azaldı. Ancak bugüne kadar sırası geldiği halde aşı olmayanların oranı 65 yaş ve üzerinde yüzde 23,6 oldu. Ortaya çıkan rakamlara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın tepki göstermesi üzerine Sağlık Bakanlığı bunun nedenlerini araştırmaya karar verdi ve "Aşı İkna Timleri" kurmak için harekete geçti. Aile hekimlerinin öncülüğünde oluşturulacak ekiplerin ev ev gezeceği ve aşı yaptırmak istemeyenleri ikna etmeye çalışacağı bilgisi paylaşıldı. 

Ayrıca, bu çalışmayla Haziran ayı sonuna kadar 40 yaş üstündeki herkesin aşılanması planlandığı öğrenildi.

AYDIN'DA ZİYARETLER BAŞLADI

Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz'ün öncülüğünde harekete geçen Aşı İkna Timi, kentte çalışmalarına başladı. Kararın hemen ardından kurulan heyette Açıkgöz'e Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ebru Kurt ve ziyaret edilen vatandaşların aile hekimleri eşlik etti.

Buharkent ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Mehmet Kıvrak ve eşi 60 yaşındaki Hatice Kıvrak çifti ile 59 yaşındaki Leyla Ataklı'yı ziyaret eden heyet, korktukları için aşı olmayı reddeden vatandaşlarla sohbet etti. Salgın ve aşının önemi hakkında bilgi verilen vatandaşlara ikna edilmelerinin ardından evlerinde ilk doz aşı uygulamasının yapıldığı öğrenildi.

whatsapp-image-2021-04-19-at-12-06-17.jpeg

whatsapp-image-2021-04-19-at-12-06-16-2.jpeg

whatsapp-image-2021-04-19-at-12-06-16-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler