AŞI SIRASI ONLARDA

AŞI SIRASI ONLARDA

Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde yaşayan vatandaşlar ile 90 yaş üstü vatandaşların koronavirüs aşılamasına bugün itibariyle başlandığını duyurdu.

Yaklaşık 10 aydır Türkiye'yi etkisi altına almış olan COVID-19 salgınından kurtulmanın umudu olarak görülen aşılama işlemleri, Aydın'da tüm hızıyla devam ediyor. İlk olarak 13 Ocak Çarşamba günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya aşı yapılmasının ardından başlayan aşılama işlemlerinde, Aydın'da yeni bir aşamaya geçildi.

Aşılama işlemleri hakkında açıklama yapan Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Aydın genelinde bulunan huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde yaşayan vatandaşlar ile 90 yaş üstü vatandaşların aşılama işlemlerine bugün itibariyle başlandığını duyurdu. Açıkgöz, "Huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın talimatı ile bugün itibari ile Covid-19 aşılaması başlamıştır. Aynı anda 90 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanması için gereken hazırlıklar yapılmakta olup büyüklerimizi evlerinde kendi istekleri doğrultusunda sağlık kuruluşlarımızda aşılanmaları için İl Müdürlüğümüzce oluşturulan operasyon merkezinde görevli personellerimiz tarafından aranacak ve randevu oluşturularak aşılamaları yapılacaktır.

90 yaş üstü büyüklerimizin aşılanması esnasında aynı hanede bulunan 80 yaş üstü hane halkı da ziyarette aşılanacaktır. Tıbbi ekiplerimiz evde yapılacak aşı sonrası büyüklerimizi bir süre takip edeceklerdir. Bakanlığımız ve Bilim Kurulu COVID-19 rehberi doğrultusunda oluşturulan öncelik sıralamasına göre tüm vatandaşların aşılanması tüm hızıyla devam ettirilecektir."
dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler