Aydın aşılamada 'pilot il' oldu

Aydın aşılamada 'pilot il' oldu

Aydın’da BioNTech aşısının artık aile sağlığı merkezlerinde de yapılabileceği bir pilot uygulama başlatılacağı öğrenildi.

Koronavirüs ile mücadelede insanlığın elindeki en büyük silah olan aşılar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de uygulanmaya devam ediyor. Vatandaşların risk durumlarına göre sırayla aşılandığı Türkiye'de Çin menşeili CoronaVac aşılan ile Almanya menşeili BioNTech aşılan uygulanıyor. 

BioNTech firması ile yapılan yeni aşı anlaşması, pandemi konusunda bu yaz atılacak adımları değiştirdi. Yeni planda hedef Haziran ayından itibaren tam katılımlı aşı kampanyasını tamamlayıp, Sonbahar'da toplumsal bağışıklığı sağlamak ve Kış'a tam güvenli bir şekilde girmek oldu. Açıklanan verilere göre, Türkiye'de geçmişte koronavirüsü atlatan ve antikor oluşanlar ile iki doz aşı yaptıran 12 milyon kişi hesaba katıldığında, 20 milyon kişinin bağışıklığının bulunduğu öngörüldü. Haziran ayından itibaren 30 milyon doz BioNTech aşısının uygulanması ve bu aşıların tamamının ilk doz olarak uygulanmasının bağışıklık rakamlarını hızla yukarı çekmesinin beklendiği söylendi.

AYDIN'DA AİLE HEKİMLERE DE VURACAK

BioNTech aşısının uygulamasıyla ilgili planlamalar ise hız kesmeden devam ediyor. Avrupa İlaç Ajansı’nın “BioNTech aşılarını saklama koşullarında değişiklik olduğunu ve aşı dolaplarında 2-4 derece arasında 5 gün yerine bir ay süreyle saklanabileceği”ni açıklamasının ardından, Türkiye’deki bin 500'den fazla hastanede BioNTech yapacak altyapının bulunduğu açıklandı. Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimleriyle ilgili de yeni bir çalışma başlattığı öğrenildi.

“Bakanlık, bu aşının aile hekimlerince uygulanabilmesi için Aydın’ı pilot il olarak seçti” diyen Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, bu kararın 81 ilde hayata geçmesiyle aşının hızla toplumun geneline uygulanabileceğini kaydetti: “Aydın’da BioNTech aşısının artık aile sağlığı merkezlerinde de yapılabileceği bir pilot uygulama başlatılacağı" bilgisi geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler