Aydın'ın o ilçesinde harita kırmızılaşıyor

Aydın'ın o ilçesinde harita kırmızılaşıyor

Aydın’ın Çine ilçesinde yeni normalleşme süreciyle beraber vaka sayısı gün geçtikçe artıyor.

Yeni tip koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli kentler dışında restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açıldı. Ancak sürecin başlamasıyla beraber oluşan kalabalıklar nedeniyle gözler yeni açıklanacak vaka sayılarına çevrildi.

“TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR”

Geçtiğimiz hafta açıklanan ve 20-26 Şubat tarihleri arasını kapsayan haritada her yüz bin kişide 42,24 kişinin koronavirüse yakalandığı açıklanan Aydın'da bu hafta yaşanan yükseliş dikkat çekti. Koca tarafından paylaşılan haritada her yüz bin kişide 49,42 kişinin koronavirüse yakalandığı görülen Aydın'da ki yükseliş, vatandaşların "Kısıtlamalar tekrar hayatımıza girecek mi?" sorusunu sormasına neden oldu.

“ÇİNE’DE KORKUTAN ARTIŞ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU”

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan gönderide Aydın’ın Çine ilçesinde vaka sayılarında ciddi bir artış olduğu görüldü. Okulların açılmasının artışlardaki en büyük etken olduğuna dikkat çeken bir vatandaşa diğer vatandaşlardan tepki geldi. Salih T. İsimli vatandaş, “O piknik alanlarını, parkları sokakları dolduranlar da hiç suç yok . Okulları açanlar suçlu öylemi. Bu güne kadar kaç öğrencide öğretmende veya okul görevlisine virüs görülmüş acaba? En güvenli yerdir okullar. Siz eline bir kaç şişe alkol alıp, mesire alanlarına bir poşet çekirdek alıp, parkları dolduranları eleştirin ki sizi alkışlayalım” ifadelerini kullandı.

16f3d22c-c6fb-45a3-9d13-0cac6c283b3f.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler