"BEKLENEN DÜŞÜŞ NE YAZIK Kİ YAŞANMADI"

"BEKLENEN DÜŞÜŞ NE YAZIK Kİ YAŞANMADI"

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi doktorlarından T.U., kısıtlama ve aşılama işlemlerinin başlamasının ardından koronavirüs vaka sayılarında düşüş yaşansada oranların beklenilenin altında kaldığını belirtti.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, Türkiye'de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart 2020 tarihinden bu yana 24 bin 161 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan hastalık, yaklaşık 10 ayda 2 milyon 300 binden fazla vatandaşa bulaştı.

Mart ayında ilk vakanın görülmesinin ardından Türkiye'de yaşayan vatandaşlar pandemi önlemleri ile tanıştı. Sokağa çıkma kısıtlamaları, birçok işletmenin kapatılması veya kısıtlanması ve okullarda uzaktan eğitime geçilmesi gibi uygulamaları içeren yeni tip koronavirüs önlemleri 2020 yılı boyunca uygulanmaya devam etti. Yaz aylarında görülen vaka ve virüs kaynaklı ölümlerde ki düşüş sonrası pandemi önlemleri rahatlatılmış, Sonbahar mevsiminin gelmesinin ardından soğuk havalarla birlikte tekrar yükselişe geçmesiyle birlikte sıkılaştırılmıştı.

Türkiye'de aşılama işlemleri ise 2021 yılı itibariyle başladı. 13 Ocak Çarşamba günü ilk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Ardından ülkede bulunan sağlık kurumlarında çalışan personellere Çin menşeili CoronaVac aşısı uygulanmaya başlandı.

Aydın'ın birçok hastanesinde de aşı uygulamaları sürüyor. Bazı hastanelerde sağlık personellerine yapılan aşılama işlemlerinde sona gelinsede bazı hastanelerde süreç halen devam ediyor.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi doktorlarından T.U., koronavirüs vakalarında düşüş görülsede oranların beklentilerinin altında kaldığını dile getirdi. Aydınlı vatandaşlara salgının daha sona ermediğini hatırlatan T.U., "Evet kısıtlamalar sonrası vaka sayılarında bir düşüş yaşadık. Hatta bu düşüş bizide çok rahatlattı. Aşılama işlemleride başladı çok şükür, bu da elbet bir düşüşe neden olacak ama vatandaşlara hatırlatmamız gereken bir şey var; salgın halen bitmedi! Sokaklara bakıyorumda artık maske ve sosyal mesafe kurallarına eskisi kadar dikkat edilmiyor, sanki salgın sona ermiş gibi hareket ediliyor. Bakın koronavirüs halen çok ciddi bir hastalık, halen ölümlere neden oluyor, lütfen dikkat edin. Lütfen bu virüsten çekinin, maskenizi takın, sosyal mesafeye dikkat edin ve çok gerekmedikçe dışarı çıkmayın.

Evet vaka sayılarında düşüş var ama yeterli değil. Yeni önlemler neredeyse 2 aydır uygulanıyor, bunun etkisi çok büyük ama ne yazık ki beklediğimiz düşüş halen gerçekleşmedi. Bu hastalık yakın zamanda hayatımızdan çıkacak gibi değil, eğer ki çıkacaksada bu vatandaşların elinde. Ne zaman ki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ekranlara çıkıp "Artık maskeyi çıkartabilirsiniz, hastalık sona erdi." derse vatandaşlar o zaman rahatlamalı."
dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler