EV ZİYARETLERİ VAKA SAYILARINI ARTTIRIYOR

EV ZİYARETLERİ VAKA SAYILARINI ARTTIRIYOR

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile, kentte koronavirüs vaka sayılarının artmasının en büyük sebebinin ev ziyaretleri olduğu öğrenildi.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen koronavirüs, dünya genelinde etkisini halen sürdürmekte. Türkiye'de de 1 yıldan uzun süredir vatandaşların hayatını kaybetmesine neden olan virüsle mücadele hakkında bir yeni açıklama Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'nden geldi.

1 Mart tarihinde başlatılan kademeli normalleşme sürecinde orta riskli iller arasında yer alarak birçok kısıtlamanın kaldırıldığı kentlerden biri olan Aydın'da, son günlerde pozitif vaka sayılarının arttığı bu sabah Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından yapılan açıklama ile öğrenilmişti. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile kentte virüsle mücadelenin devam ettiği fakat ev ziyaretlerinin vaka sayılarının artmasında ki en büyük etken olduğu öğrenildi.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Vaka sayılarımız gün geçtikçe artmakta, Yapılan analizler sonucunda bulaşın artmasının en önemli sebebi ev ziyaretlerinden kaynaklanmakta. İlimizin kısıtlamarla kapanmaması için rehavete kapılmadan kuralları uymaya devam edelim."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler