Kent Meydanı'nda aşılama başlıyor

Kent Meydanı'nda aşılama başlıyor

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı'nda kurulan tır ile vatandaşları randevuya gerek kalmaksızın aşılayacak.

Koronavirüs ile mücadeleyi sonlandırmak için umut olan aşılama işlemleri hız kesmeden devam ediyor.

Vatandaşların yaş ve risk durumuna göre sınıflandırıldığı Türkiye'de Almanya menşeili BioNTech ve Çin menşeili Sinovac aşıları uygulanıyor. Ocak ayından bu yana 37 milyon 723 bin 67 doz aşının uygulandığı Türkiye'de vaka sayılarında görülen azalma da mücadelenin meyvesini verdiğini gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta açıklanan İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı haritasında 18,87 oranıyla ülke genelinde en az vakanın görüldüğü 6. il olan Aydın'da aşılamada yeni dönem bugünden itibaren başlıyor. Efeler ilçesinde bulunan ve şehrin kalbinin attığı noktalardan olan Atatürk Kent Meydanı'nda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan 'Mobil Aşı Polikliniği' ile vatandaşlar randevusuz bir şekilde aşılanacak. Bu girişim ile aşılamayı hızlandırmayı amaçladıklarını belirten yetkililer, Aydınlılara aşılama konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Mobil Aşı Polikliniği olarak adlandırılan TIR'dan gün boyunca vatandaşları aşılamaya davet etmek için anonslarından yapılacağını belirten yetkililer, Aydınlıları TIR'ı ziyaret ederek aşılanmaya çağırdı. TIR'ın etrafına kurulan ses sistemlerinden "Aşı ile COVID-19'u aşalım, kolları sıvayalım. Mobil aşı TIR'ımız ile COVID-19 aşınızı randevusuz yaptırabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz." anonsunun yapılacağı belirtildi.

whatsapp-image-2021-06-17-at-12-08-52.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler