KISITLAMALAR SONRASI VAKALAR AZALDI

KISITLAMALAR SONRASI VAKALAR AZALDI

Türkiye'de giderek artan koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümler kısıtlamaların tekrar hayata geçirilmesine neden oldu. 112 Acil Sağlık personeli Onur Yavaşoğlu, kısıtlamalar sonrası Aydın'da vaka sayılarında gözle görülür düşüş olduğunu dile getirdi.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan COVID-19 virüsü bugüne kadar 1 milyon 940 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

2020 yılının Mart ayı başlarında Türkiye'de de görülmeye başlayan virüs bugüne kadar ülke genelinde 2 milyon 340 bin vatandaşa bulaştı, 22 binden fazla vatandaşın yaşamını yitirmesine yol açtı.

Geçtiğimiz yılın Yaz aylarında etkisini kaybetmeye başlayan virüs, Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte adeta tekrar hortlamış, Kasım ve Aralık aylarında alınan kararlar kapsamında tekrar kısıtlamaya gidilmesine neden olmuştu. Sokağa çıkma kısıtlamaları, kafe ve restoran tarzı işletmelerin çalışma şekillerinin kısıtlandırılması, birçok eğitim kurumunda uzaktan eğitime geçilmesi gibi maddeler içeren İçişleri Bakanlığı genelgeleri ile hayata geçirilen yeni tip koronavirüs önlemleri hala devam etmekteyken koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümlerinde görülen düşüş adeta yeni bir umut oldu. Kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağının tartışıldığı bugünlerde ise Aydın'da ki durum vatandaşların merak konusu haline geldi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde özel bir sağlık şirketinde ambulans personeli olarak çalışan Onur Yavaşoğlu, kısıtlamalar sonrası kendi işlerininde azaldığını dile getirdi. Geçtiğimiz aylarda çok daha yoğun olarak çalıştıklarını fakat hayata geçirilen önlemlerin Efeler'de ki vaka sayılarında gözle görülür bir düşüşe neden olduğunu söyleyen Yavaşoğlu, böyle giderse hastalığın üstesinden gelinebileceğini düşündüğünü söyledi. "Kısıtlamalar başladıktan sonra bizim işlerimiz biraz daha rahatladı. Sokağa çıkma yasağı başlamadan önce her gün bir pandemi vakası taşıyorduk mutlaka şimdi bu sayı bir hayli azaldı. Biraz daha normal hasta, olağan vakaları taşıyabilmeye başladık yani." diyerek durumu özetleyen sağlık görevlisi, Aydınlı vatandaşların artık daha bilinçli hareket ettiğini gözlemlediğinide dile getirdi.

whatsapp-image-2021-01-12-at-11-15-09.jpeg

Çevre illere göre Aydın'ın daha iyi bir durumda olduğunuda söyleyen Yavaşoğlu, vaka sayılarındaki düşüşün Aydın'da bir hayli fazla olduğunu ifade etti. Yavaşoğlu, "Aydın’da durum biraz daha iyi. Birkaç ay öncesine göre daha olumlu bir tablo var. Çevre illerle, özellikle İzmir’e kıyaslarsakta çok daha iyi durumdayız bile denilebilir." diyerek Aydınlı vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Mart ayından bu yana yoğun bir şekilde çalıştıklarını, zaman zaman izin dahi yapamadıklarını söyleyen Yavaşoğlu, artık biraz daha rahat olduklarınıda söyledi. Sağlık personelleri olarak bu yorucu sürecin sonlanmasını dört gözle beklediklerini dile getiren genç adam "Bizler yoğun olarak çalışıyoruz. Sokağa çıkma yasağı tabii biraz daha rahatlattı bizi ama eskisi kadar rahat değiliz. Yeri geliyor izin yapamıyoruz, yapabildiğimizde de ne zaman olacağı belli olmuyor fakat çok şükür biz halimizden memnunuz, yeter ki halkımız sağlıklı olsun, şu pandemiyi sapasağlam atlatsın." diyerek her zaman vatandaşların yanında olduklarını hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler