Orman yangınları Aydın'da vaka artışına neden oldu

Orman yangınları Aydın'da vaka artışına neden oldu

Aydın'da koronavirüsün son durumunu değerlendiren İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Antalya ve Muğla'da yaşanan orman yangınları nedeniyle turistlerin Aydın'a geldiğini, bu nedenle vaka artışının yaşandığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 31 Temmuz-6 Ağustos haftasına ait İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası'nı paylaştı. Geçtiğimiz hafta açıklanan harita ile her 100 bin kişide 35,83 kişinin koronavirüse yakalandığının öğrenildiği Aydın'da bu hafta rakam 68,90'a yükseldi. 

Aydın'da vaka sayılarında görülen artışın ardından Ajans Aydın Gazetesi muhabirine açıklamada bulunan Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Antalya ve Muğla'da meydana gelen orman yangınları nedeniyle binlerce yerli ve yabancı turistin tatil rezervasyonlarını Aydın'a taşıdığını, vaka artışının da bundan kaynaklandığını söyledi. Aydın'ın en az vaka görülen 1'inci il konumundan 4'üncü il konumuna düştüğünü fakat şehri 'Türkiye'nin en güvenli kenti' yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Açıkgöz, "Yangının bize bu anlamda olumsuz bir etkisi oldu çünkü özellikle Antalya ve Muğla tarafından tatilcilerin büyük bir kısmı rezervasyonlarını değiştirerek Aydın'a geldiler. Dolayısı ile bu bir taşımaya sebep oldu. Tabii yine de kontrollü gidişimiz devam ediyor, biz birinciliği bırakmak istemiyoruz, bütün gücümüzle asılıyoruz. İlçe sağlık müdürlerimiz ile bir toplantı yaptık, bütün önlemleri tekrar gözden geçirdik yani çok sıkı tutmaya devam ediyoruz süreci. Aydın'da biz 'Türkiye'nin en güvenli kenti' markasını oluşturmak istiyoruz, insanların huzurla tatil yapmaya gelmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

"HASTALARIMIZIN TAMAMINA YAKINI AŞISIZ KİŞİLER"

Aydın'da yoğun bakım doluluk oranlarının azaldığını fakat tedavi altına alınan vatandaşların büyük çoğunluğunu koronavirüs aşısı olmayan kişilerin oluşturduğunu söyleyen Açıkgöz, "Yapılan tüm çalışmalarımızda görüyoruz ki; özellikle aşısız kişilerde hastaneye yatış oranları artıyor. Hastanelerimizde, özellik yoğun bakımlarımızda, yatan kişilerin tamamına yakını aşısız vatandaşlarımızdan oluşuyor. Dolayısı ile aşının mutlaka yaygınlaştırılması gerekiyor. Vaka sayımızın düşüklüğünü korumak içinde tedbirlere uymaya özen göstermeliyiz" diye konuştu.

"ÖNLEMLERE UYMAK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Koronavirüse yakalanan veya temaslı olarak karantinaya alınan bazı vatandaşların izolasyon kurallarını ihlal etmesinin büyük tehlike oluşturduğuna vurgu yapan Açıkgöz, "Bu ciddi bir kul hakkıdır çünkü pozitif olduğunu bilen kişinin izolasyonda kendisini tutmaması hem sevdikleri hem de çevresindeki kişiler için ciddi bir risk teşvik ediyor. Dolayısı ile burada alınan önlemlere ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nca kararlaştırılan önlemlere uymak büyük önem taşıyor, bu bir vatandaşlık görevidir. İzolasyon kurallarına uymayan kişilerin topluma olan saygısını sorgulaması gerekiyor. Biz bununla ilgili gerekli hassasiyeti gösteriyoruz, kolluk güçleri de ellerinden gelen her çalışmayı yapıyorlar. Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy bu konuda oldukça kararlı, biz bu süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler