Aydın'da İntiharlar Neden Arttı...?

Aydın'da İntiharlar Neden Arttı...?

Efeler Belediyesi, başta Efeler olmak üzere Aydın genelinde artan intihar oranlarına ilişkin, “İntiharı Önlemeyi Konuşuyoruz” paneli düzenledi.

Efeler Belediyesi, 5 Ekim Cumartesi günü Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde, başta Efeler olmak üzere Aydın genelinde artan intihar oranlarına ilişkin panel düzenledi. Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Eralp Atay’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kayhan Delibaş, Koç Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Eskin ile Psikiyatri Uzmanı Dr. Sezai Berber konuşmacı olarak katıldı.

 

AYDIN İNTİHAR KONUSUNDA İLK SIRADA

 

Panel açılışında konuşan Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Eralp Atay: “İntiharı önlemeyi konuşuyoruz. Tabip Odası Başkanlığı döneminde bilimsel çalışma grubunda Aydın İntihar Raporu hazırlamıştık. Aydın, intihar konusunda ilk sırada. Özellikle son 8-10 ayda, yerel seçim sürecinde gördük ki bir Efeler'de intihar olaylarında ciddi bir artış var.  Efeler'de bir günde tam 4 intihar olayını haberini okuduk. Yerel seçimler sonuçlandıktan sonra Efeler Belediye Başkanı Sayın Fatih Atay'ın direktifleri doğrultusunda Efeler Belediyesi bünyesinde İntihar Çalışma Grubu oluşturduk. Çalışmalara başladık. Bu panel de bu çalışmaların bir eseri. Önümüzdeki günlerde saha çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Biz bir röntgen çekeceğiz; bir tahlil yapacağız, ondan sonra teşhis ve tedaviye gidip bir rapor hazırlayacağız. Bu raporda gerek Efeler Belediyesi'nin gerek diğer kamu kurum ve kuruluşlarının üzerlerine düşen görevleri yapması için başta Belediye Başkanımız Fatih Atay olmak üzere konunun takipçisi olacağız. Bu paneli de bunun için düzenliyoruz” dedi.

 

Gerçekleştirilen panelde Dünya genelinde, Türkiye’de ve Aydın’da gerçekleşen intihar olayları hakkında Dünya Sağlık Örgütü ile Türkiye İstatistik Kurumu kaynaklı veriler paylaşıldı. Uzmanlar, intiharların önüne nasıl geçilebileceği, nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda birtakım bilgiler verdi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen İntiharları Önlemeyi Konuşuyoruz Paneli soru-cevap ile sona erdi.

 

Efeler Belediyesi’nin intiharlar konusundaki farkındalığından dolayı panel düzenlemesinden memnun kalan katılımcılar, Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’a teşekkürlerini ilettiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler